Stadioane populare din lume


Să vorbim puțin despre stadioanele populare din lume. Acestea sunt locuri egale și unice unde se întâmplă spectatori fideli care s-au întâlnit cu istorie, legenda și glorie de peste ani. Printre aceste stadioane populare se numără Estádio do Maracanã din Rio de Janeiro, Estadi Camp Nou din Barcelona sau Estadi Santiago Bernabéu din Madrid.

Estádio do Maracanã a fost construit în 1950 pentru Jocurile Mondiale de Fotbal și acum găzduiește meciurile clubului care poartă același nume, CS Maracanã. Acest stadion este acasă pentru aproximativ 82.238 de suporteri și oferă prima vizibilitate excelentă din toate colțurile. De asemenea, acesta este locul unde Brazilia a primit coroana sa mondiala pentru prima data în anul 1970.

Estadi Camp Nou a fost construit de către cunoscutul club spaniol FC Barcelona în sezonul 1957/1958. Acest stadion are o capacitate impresionantă de 99.354 de spectatori și gazduieste cele mai animate meciuri ale Barcelonei. Este pus sub mare presiune înainte și în timpul meciurilor, dar cu siguranță merita simtirea participarii la unul dintre cele mai incendiare meciuri sportive din lume!

Estadi Santiago Bernabéu este acasă pentru Real Madrid având o capacitate de 81.044 spectactori. Stunning Stadium este conectat cu larga istorie atât prin intermediul echipei sale, cât și prin faptul că Valdano, Zidane, Ronaldo sau Beckham au jucat pe terenul acestui immense stadion madrilen. Bineînțeles, Real Madrid are multe selectii alese chiar in aceasta perioada si unii dintre cei mai buni fotbalistia din lume fac faţă insa aceasta experienta poate fi puternic imbunatatita tocmai prin participarea live la exact stadion in care au evoluat legendele European soccer!

Indiferent care ar fi stadionul preferat, cele trei mentionate mai sus fac parte din clubul exclusiv al stadioanelor populare și perene din lume! Pentru a experimenta un meci intr-un astfel de cadru unic este cu siguranta o realizare ce nu trebuie ratata!

Stadioanele sunt adesea legate de sentimentul nostru de apartenență la o echipă sau o națiune. Lumea are stadioane memorabile care stau ca parte a istoriei lor. Dintre acestea, iată câteva dintre stadioanele cele mai populare din lume.

Camp Nou din Barcelona se poate lăuda cu cea mai mare capacitate dintre toate stadioanele cu 99.354 de locuri disponibile. Fanii săi au fondat Clubul Futbolistic Barcelona în 1896 și începând cu 1957, această bijuterie a arhitecturii sportive servește ca acasă pentru barcelona super starurilor.

Old Trafford din Manchester este unul dintre cele mai istorice stadioane din Premier League Angliei. Baza are o capacitate de 74.879 de spectatori și se află pe fața locului din 1910 – șezut al echipei Manchester United. Tot aici a avut loc una dintre cele mai dramatice finale ale Campionatului Mondial în 1966 atunci când Anglia a câștigat trofeul lor ultim forțată prin marca lui Geoff Hurst pe linia de fundal.

Nou Camp din Madrid gazduiește la fel ca Camp Nou team ul Real Madrid. El a deschis portile sale în 1957 și are o capacitate totala de 81.044 de persoane care provin din întreaga lume și se îmbină pentru a vedea echipa Real Madrid juca pe scena foarte competitivă La LigaSPANIA.

Un alt stadion popular este Signal Iduna Park din Dortmund, Germania, acasă pentru Borussia Dortmund și unul dintre numele mai iconic ale lumii fotbalului german. Stadionul are o capacitate de 80,645 spectatori și este faimos pentru oprirea inimii tuturor fanilor Borussia atunci cand priveste jocurile Borussiei si ii vede pe cei 25.000 fani nemti adunati in steagurile lor extravagante și bannerele colorate in galben si negru aici fiece meci disputat poarta numele „KAPITAL „.