Cluburile De Fotbal Din România În Liga Campionilor

Liga de 14 Echipe începe la jumătatea lunii iulie, următoarea zi de deschidere urmând să fie mijlocul lunii August. Întreruperea programelor, contractele jucătorilor, ferestrele de transfer și scurtul sezon în afara sezonului îngreunează echipele să planifice echipele, să pregătească tactici și așa mai departe. Având în vedere că titlul ligii este pierdut în ultima zi a sezonului, acest lucru nu este fezabil.
Au dispărut zilele în care echipele au jucat unul împotriva celuilalt și echipa cu cele mai multe puncte câștigate. Primele șase echipe, care se joacă reciproc pe baza punctelor acumulate (trei victorii, fără pierderi și o remiză), se joacă reciproc la sfârșitul a șaizeci de jocuri, punctele marcate reprezentând jumătate din punctele din sezonul regulat, iar după fiecare rundă sunt campioni și intră în a treia rundă de calificare a Ligii Campionilor ca echipă clasată pe locul doi. La sfârșitul play-off-urilor, primele șase echipe intră în Runda de campionat, în timp ce primele opt echipe intră într-o rundă separată pentru a decide cine va fi retrogradat.
Vor fi două playoff-uri separate cu câte trei echipe fiecare, cu clubul clasat pe locul doi din fiecare divizie participând, iar câștigătorul playoff-ului avansează. Primele trei echipe din fiecare ligă sunt retrogradate în plus față de echipa clasată pe locul trei.
Dacă aceeași echipă câștigă o dublă în liga și Cupa Romaniei, profesionistul român open-top club de fotbal Supercupa Romanianiei va fi jucat între liga campionilor și cupa câștigătorilor fără orice litigiu între aceleași echipe și-pus al doilea echipe din liga. Alte trei echipe românești avansează în Europa League prin calificare, inclusiv câștigătoarele cupelor interne, care se află în semifinale. Opt runde rămân în postseason, cu grupul de campionat format din primele șase echipe din sezonul regulat.
Grupul de campionat postseason care a luat primele șase echipe din clasamentul sezonului regulat a fost condus de două ori campionii en-titre Cluj, condus de marele Dan Petrescu din anii 1990. Sezonul regulat a fost urmat de un turneu final cu echipele de top din fiecare regiune. În sezonul regulat, echipele 14 s-au întâlnit pentru un total de jocuri 26, primele șase echipe calificându-se pentru campionat și cele opt cele mai slabe calificări pentru Runda de retrogradare.
În 1993, a fost adăugată denumirea de Liga Profesionistă de fotbal din România și Liga a II-a. Pentru sezonul 2006 / 07, numele diviziei de top a fost schimbat în Liga I. Deși Liga I a fost fondată în 1909, meciurile internaționale din România se desfășoară sub Confederația Ligii I și UEFA, cu un total de echipe individuale de fotbal care joacă în Liga I.
Când o echipă părăsește Liga I, este retrogradată în liga a II-a și în cupele naționale în care joacă, inclusiv Cupa României și Supercupa României.
BUCUREȘTI (Reuters) – liga romana va relua o lună și jumătate după ce a fost abandonat după zeci de COVID-19 cazuri lovit de mai multe cluburi de top, cap de federația română de fotbal a declarat, vineri. Prima ligă se încheie luni, 3 August, cu meciul decisiv pentru titlu dintre CS U Craiova și CFR Cluj, al doilea din ligă. Mai multe jocuri din Premier League au fost amânate după ce echipele de conducere au raportat o serie de noi infecții.
Performanța slabă a echipei de fotbal a României în sezonul final al Cupei Europene a făcut ca țara să ocupe un loc rușinos în clasamentul Cluburilor UEFA. Echipa națională de fotbal a României a jucat primul său meci din 1922 și este una dintre cele patru echipe naționale care au participat la primele trei Cupe Mondiale, celelalte trei Brazilia, Franța și Belgia.
Steaua București, echipa locală de fotbal și campioană națională în ultimele trei sezoane, este singurul club din România care a câștigat Liga Campionilor UEFA și chiar Cupa Europei în 1984. Steaua Bucuresti a castigat un numar record de 26 de titluri de campioana, devenind astfel cea mai prolifica echipa din Liga I. A doua cea mai de succes echipa din liga este Dinamo Bucuresti, cu 18 titluri de campioana.
Steaua a ajuns în finala Cupei Campionilor Europeni în 1989 împotriva unei echipe mult mai bune, cu jucători precum Gheorghe Hagi și Dan Petrescu, dar a pierdut la Milano. Rivalitatea „Steaua Bucuresti-Dinamo” (sau „Bucurestis”), supranumita si „eternul derby”, este cea mai mare rivalitate dintre cele doua cluburi din Liga I, prima competitie anuala din Romania. Dinamo a câștigat competiția de 44 de ori și a terminat pe locul secund de 37 de ori în 102 sezoane. Dintre cei 44, Dinamo a fost clasată doar de 36 de ori în 100 de sezoane complete.
În 2014, Ministerul Apărării din România a dat în judecată clubul de fotbal susținând că armata română este proprietarul de drept al logo-ului clubului, dar Curtea Supremă a decis în favoarea armatei și a deposedat clubul de logo-ul, numele și identitatea acestuia. Foștii campioni europeni s-au confruntat cu umilință, au trebuit să joace sub un alt nume și nici nu și-au putut arăta propria insignă pe tabloul de bord. În 2015, Steaua a emis o declarație prin care au ajuns la un acord cu Ministerul Apărării care le-a permis să-și păstreze numele de „Steaua” și lor originală culorile clubului, dar, în ciuda unui nou început se părea că răul fusese făcut și lor cele mai bune zile au fost în spatele ei.
Sebastian Coltescu, oficial al fotbalului romanesc, a fost acuzat de rasism dupa ce a devenit al patrulea oficial care a folosit cuvinte in timpul meciului din Liga Campionilor dintre Paris Saint-Germain si Istanbul Basaksehir, de marti. John Barnes a sărit în apărarea celui de-al patrulea oficial de la Centrul Stormers după amânarea meciului de Liga Campionilor de la PSG din Istanbul. Jucătorii l-au acuzat pe Colțescu că l-a insultat pe antrenorul secund din Istanbul, Pierre-Webo, în primele etape ale jocului, folosind termenul negru în limba română, care înseamnă „negru” în limba română, pentru a identifica arbitrul.
Este greu de spus dacă arbitrul român a avut intenții rasiste. Membrii Paris Saint-Germain au reacționat furios și au ieșit de pe teren în semn de protest, urmați de membrii echipei turcești și de adversarii francezi. În urma incidentului, fotbalul românesc a negat că rasismul și xenofobia au rămas o problemă majoră în joc.

Uncategorized